Лукашенко поздрави сънародниците си по случай Деня на победата

Getty Images/Guliver
share

Беларус никога няма да се умори да напомня на европейските народи кой сложи край на най-кървавата война в историята на човечеството, заяви президентът Александър Лукашенко в поздравителното си послание към сънародниците си по случай Деня на победата, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата му.

"Това е велик празник, който се е превърнал в символ на смелостта и твърдостта, доблестта и саможертвата на милиони съветски хора, които през юни 1941 г. смело поеха удара на варварската, антихуманна идеология на нацизма и победиха", каза държавният глава. "Никога няма да се уморим да напомняме на европейските народи кой сложи край на най-кървавата война в историята на човечеството", посочи Лукашенко.

Беларус помни онези, които самоотвержено са се сражавали на фронта, рискувайки живота си, борили са се с врага в окупацията, извършвали са ежедневни трудови подвизи в тила, донесли победата през май 1945 г., както и всички невинни жертви на "циничните експерименти и ужасяващата жестокост на хитлеристките палачи", каза Лукашенко, отбелязва БТА. "Този пролетен ден, 9 май, през десетилетията на мирен живот все още отеква в сърцата на беларусите с болка, гордост и безкрайна благодарност към победителите", заяви той.

Лукашенко: Направихме и продължаваме да правим всичко, за да няма война в Украйна

Водещи новини

Още новини