Руският посланик посъветва Кирил Петков да посети ДНР и ЛНР

Булфото, архив
share

Продължаваме да следим внимателно воденото сред политически обществени кръгове обсъждане относно евентуални доставки на оръжия и амуниция от България на псевдогероите на Украйна. Разчитаме, че официалната София в пълен обем оценява всички негативни последици на такава стъпка за по-нататъшните руско-български отношения. Това пишат от Руското посолство в България в страницата си във "Фейсбук".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

Петков в Украйна: Не може да гледаме разрушение и да кажем, че за българския интерес е най-добре да не виждаме

"Обърнахме внимание на намерението на отделни представители на управляващата в страната коалиция да посетят Киев с цел да се убедят лично, че е необходимо да снабдяват Украйна с летални оръжия. За да получат обективна информация за протичащите в Украйна събития, бихме препоръчали на представителите на българската делегация да пообщуват също така и с официалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат тяхното виждане на ситуацията, да чуят тяхната история за причините на конфликта и отношението на украинската власт към някога собствено население. Убедена съм, че ако българската страна има такова желание, няма да е трудно да се организира такъв контакт", посочва в изявлението си руският посланик Елеонора Митрофанова. 

"Украинският режим, насърчаван от западните куратори, засилва антируската пропаганда, като масово тиражира в западните медии фалшиви новини за уж прилагане на насилие от страна на руските военни спрямо мирното население", смятат от руското посолство.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

Водещи новини

Още новини