Украинската армия обяви, че е отблъснала опит на руските сили да превземат Мариупол

Getty Images
share

Украинската армия обяви, че е отблъснала опит на руските сили да превземат стратегическия пристанищен град на Азовско море Мариупол, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Руските военни части се оттеглиха, след като понесоха загуби, каза в изявление генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руската армия е обсадила Мариупол от седмица и половина, отбелязва АП. В града с население от 430 хиляди души има отчаян недостиг на вода и храна, а електроснабдяването е прекъснато.

След бомбардировките по родилния дом в Мариупол: Бременна жена и бебето й загинаха

Общо над 2500 местни жители са били убити при руски удари в Мариупол, каза вчера представител на украинските власти. Вицепремиерът Ирина Верешчук съобщи, че обстрел е осуетил поредния опит в града да бъдат доставени храна и лекарства.

Хуманитарен конвой от 160 цивилни автомобила все пак най-накрая е успял да напусне Мариупол вчера и пътува към окупирания от руските сили Бердянск, казаха от общинския съвет.

160 коли са успели да напуснат обсадения Мариупол

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров междувременно каза, че бойци от тази руска република в Кавказ водят офанзивата срещу стратегическия град, предаде още Асошиейтед прес.

Чеченските бойци влязоха километър и половина навътре в Мариупол, преди да спрат атаката си с падането на нощта, написа Кадиров в Телеграм. Той добави, че атаката е водена от неговия близък съратник Адам Делимханов, допълва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Водещи новини

Още новини