Съветник на Зеленски съобщи къде се водят тежки сражения в Украйна

Getty Images
share

Има боеве тази сутрин близо до южните украински градове Херсон, Николаев и Одеса, съобщи съветник на украинския президент, предаде БТА, като се позовава на Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14693

"Има тежки сражения близо до Мариупол, но няма шанс Мариупол да се предаде или да бъде превзет", заяви на брифинг съветникът на украинския презеидент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк.

Украинското военно командване съобщи, че райони в близост до Суми, Полтава и Мариупол са засегнати от въздушни удари. Командването допълни също така, че от Черно море по територията на Украйна са били изстреляни крилати ракети. 

В центъра на Киев тази сутрин се чува тътен от артилерийски обстрел, съобщи за Ройтерс свидетел на събитията. Същият свидетел съобщава, че близо до сградата на правителството в центъра на Киев се чува стрелба с огнестрелни оръжия и че е имало нападение срещу военна база в украинската столица, предаде Ройтерс.

От своя страна руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са превзели украинския град Мелитопол, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14693

Водещи новини

Още новини