Кремъл: Не планираме да отговаряме на евентуални нови санкции на САЩ

Getty (архив)
share

"На този етап не планираме да отговаряме на евентуални нови санкции на САЩ", това каза говорителят  на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

Прессекретарят на Кремъл днес коментира внесения от няколко американски депутати проект за налагане на санкции на високопоставени руски лица, включително и държавния глава в Москва, при евентуална руска агресия срещу Украйна.

САЩ налагат санкции на Владимир Путин?

"Ние искрено се надяваме, че въпросното предложение е само размахване на санкционна томахавка и опит за сплашване на Руската федерация и нейните първи лица", посочи още Песков.

Говорителят на Владимир Путин в същото време заяви, че в случай на приемане на пакета САЩ ще направят първата стъпка към  прекратяване на дипломатическите отношения с Русия. "Да се налагат санкции на държавен глава е крайна мярка", коментира Песков.

По отношение на преговорите между високопоставени представители на страната му и САЩ, състояли се на 9 и 10 януари в Женева, Песков заяви: Ние очакваме в скоро време да получим конкретни предложения от Вашингтон.

 

Водещи новини

Още новини