Естония, Латвия и Литва наложиха санкции срещу още 118 беларуски представители

Pixabay
share

Естония, Латвия и Литва наложиха санкции срещу още 118 беларуски представители заради тяхното предполагаемо участие в измами на президентските избори миналата година и последвалите репресии срещу демонстранти, предаде Ройтерс.

Към списъка с лицата със забрана за пътувания до трите балтийски държави от първия кръг от санкции през ноември са добавени нови имена на беларуски функционери и те стават общо 274, собщи външното министерство във Вилнюс, предава БТА.

Литва: Не даваме Тихановска

"Ако положението в Беларус продължи да се влошава и ако незаконният режим на Лукашенко продължи с насилието и репресиите срещу мирните протестиращи, опозицията, гражданското общество и независимите медии, тогава националните и европейските санкции ще бъдат засилени допълнително", се казва в изявлението на министерството.

Миналия месец Русия и Беларус сключиха тригодишен договор за транспортиране на беларуски петролни продукти до руски пристанища, като се заобикалят балтийските страни. Това бе отговор на първите санкции на Естония, Латвия и Литва.

Водещи новини

Още новини