Екшън и арести в Москва по време на инагуарацията на Путин

share

Екшън се разигра в центъра на Москва по време на официалната церемония по встъпване в длъжност на руския президент Владимир Путин.

Части от специалните полицейски сили нахлуха в кафене в руската столица и започнаха да трошат инвентара и да арестуват хора. Според газетару има пострадали журналисти, които са показали прескартите си на служителите на органите на реда. Акцията на полицаите стана по същото време, когато бившият руски премиер положи клетва като президент за трети път живота си. Владимир Путин бе избран за държавен глава на 4 март, след като зае два последователни мандата от 2000 до 2008 г.

Избирането на Путин бе съпроводено от протести. По-рано днес около 120 души бяха арестувани часове официалната церемония по встъпването на бившия премиер в длъжност. В центъра на Москва са се събрали около 200 души. Отряди на специалните полицейски сили бяха обградили хората и започнали да издърпват един по един протестиращите. Вчера при демонстрации и сблъсъци пострадаха около 30 полицаи. От МВР съобщават за 440 задържани при безредиците. Опозицията твърди, че са арестувани около 650 души.

Водещи новини

Още новини