Сноудън стана баща

Getty Images/Guliver
share

Бившият служител от Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън и съпругата му Линдзи Милс съобщиха в Инстаграм, че им се е родило дете, предаде ТАСС.

"Merry Christmas, Baby" (Честита Коледа, бебчо), се казва в поста от акаунта на Милс, придружен с обща снимка на семейството.

 

По-рано адвокатът на Сноудън Анатолий Кучерена съобщи за ТАСС, че детето на Сноудън ще придобие гражданство според мястото на раждане. Самият Сноудън му възложил да подготви документи с искане на двойно гражданство - на САЩ и на Русия, но руският закон не предвижда такава възможност. По думите на Кучерена съпругата на Сноудън също смятала да иска руско гражданство.

През октомври 2014 г. Линдзи Милс, акробатка и блогърка от САЩ, пристигна в Москва при Сноудън. Двамата сключиха брак официално през 2017 г.

Германски крайнолеви депутати посетиха Едуард Сноудън в Русия

През 2013 г. Сноудън разгласи данни за редица методи, използвани от спецслужбите на САЩ, включително за нелегално прослушване на чуждестранни лидери. Спасявайки се от преследване в Щатите, той разпрати искания за убежище до редица държави и през 2014 г. получи разрешително за временно пребиваване в Русия. В САЩ го заплашва съд по обвинения в шпионаж и общо до 20 години затвор. Представители на американската администрация неведнъж са заявявали, че смятат Сноудън за предател и нямат намерение да му простят, защото е нанесъл сериозна вреда на националната сигурност на САЩ, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини