Владимир Путин: Политическите сили да работят заедно

share

Руският премиер Владимир Путин, който идния месец ще положи клетва като президент, призова днес всички политически сили да работят заедно за развитието на страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Русия премина през напрегнат период на избори за парламент и за президент и днес все още се усещат емоциите от политическите битки, но зрялата демокрация се заключава в това след като изборите приключат, да започне нов, много по-важен период на съвместна работа", заяви Путин в Държавната дума, където се яви, за да даде годишния отчет за работата на правителството. Той подчерта, че Русия е една и нейното развитие трябва да се превърне в цел, обединяваща всички политически сили. Премиерът съобщи, че в началото на 2012 г. обемът на брутния вътрешен продукт е надхвърлил равнището от периода преди кризата, което според него означава, че икономиката на Русия е преодоляла последствията от спада през 2008 и 2009 г. Той съобщи, че Русия има най-високите темпове на увеличение на БВП от страните в Г-8 - 4,3 процента.

Путин изрази мнение, че отбелязаните положителни демографски тенденции в Русия, чието население е достигнало миналата година 143 милиона, е доказателство за доверието на хората в страната. "Смятам за наше главно постижение постигнатата стабилизация и увеличение на населението на Русия", обяви той пред депутатите в Думата.

Путин призна, че правителството не е успяло да реши проблема с разликата в доходите на населението и призова в бъдеще да му бъде отделено по-голямо внимание. Руският премиер съобщи, че след МВР и армията може да очаква от 1 януари догодина увеличаване на заплатите.

Водещи новини

Още новини