Лукашенко поиска от новото беларуско правителство да търси нови пътища за икономическо развитие

Getty Images/Guliver (архив)
share

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска от новоназначеното правителство да търси нови пътища за икономическо развитие на страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Вчера Лукашенко уволни целия кабинет, а днес назначи за премиер Роман Головченко, голям брой министри и ръководители на ведомства.

Беларуският президент уволни правителството

"Трябва да умеем не само да работим в сложни и непредсказуеми условия, но и да виждаме пътищата на развитие, които другите не виждат", каза президентът на първото заседание на новото правителство, цитиран от своята пресслужба. По думите му е необходимо "да се улавя и използва всеки шанс, всяка възможност за движение" и да бъдат определени всички "неотложни, средносрочни и стратегически" задачи.

Александър Лукашенко изрази увереност, че беларуските власти ще съумеят да преодолеят множеството предизвикателства, пред които са изправени сега светът и страната. Той подчерта, че това изисква пределна мобилизация на държавните органи и главно на правителството. "Трябва да издържим това. И ние ще издържим и не за пръв път ще победим", заключи беларуският президент. 

Водещи новини

Още новини