В разговор на четири очи в Сочи Путин и Лукашенко не се споразумяха по петролния спор и отидоха да играят хокей

  • 07 февруари 2020 18:26

  • 1302
  • 2
В разговор на четири очи в Сочи Путин и Лукашенко не се споразумяха по петролния спор и отидоха да играят хокей
© Getty Images/Guliver

Днешната среща в Сочи между президентите на Русия и Беларус - Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Александър Лукашенко, приключи без споразумение за разрешаване на петролния спор, който усложнява традиционно здравите отношения между двете съюзни съседни страни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Решихме да продължим нашия разговор не на четири очи, а с онези, които участват в процеса", каза беларуският лидер Лукашенко след срещата, цитиран от неговата канцелария.

Петролът поевтинява

Приключвайки срещата, Путин и Лукашенко отидоха в развлекателния център "Галактика" в Красна поляна, където излязоха на леда за участие в приятелски хокеен мач. Двамата играят за един и същи отбор. Путин по традиция играе с екип на националния отбор под номер 11, а Лукашенко - с хокейна блуза с номер 01 в цветовете на беларуското знаме. В мача играе и синът на беларуския президент - Николай, с номер 31.

Путин и Лукашенко играха в хокеен мач и през февруари м.г. по време на тридневните двустранни преговори.

Междувременно ТАСС съобщи, че руската правителствена делегация за преговорите е пристигнала в Сочи с 9 часа закъснение поради неблагоприятните метеорологични условия в Москва и Сочи. Правителственият самолет, излетял от Москва, е бил пренасочен към резервно летище в курорта Минералние води, който е доста далече от Сочи. Делегацията, летяла с него, включва прессекретаря на Путин - Дмитрий Песков, вицепремиера Алексей Оверчук, министъра на енергетиката Александър Новак и първия заместник-министър на икономическото развитие Михаил Бабич, които са се присъединили към преговорите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1302 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.02.08 | 17:21

2

Ватенки прости, дори съседна Беларус нанесе тежък удар на диктатора Путин! Беларус вече вкарва нефт от запада!

казах

2020.02.07 | 18:37

1

Путин играе с номер 11-номерът на великия съветски хокеист Анатоли Фирсов.

Добави коментар

Водещи новини