Руска полиция, ФСС и казаци разтуриха служба на баптисти, бранейки духовните устои на нацията

Getty (архив)
share

За нахлуване на полицаи, работещи във Федералната служба за сигурност (ФСС) и казаци в частен дом по време на неделно богослужение в черноморския град Новоросийск съобщи членът на местната баптистка община Евгений Кокора пред московската редакция на нюзру.

Според мъжа инцидентът е станал в частно жилище, използвано и за молитвени цели. "По време на службата в помещението имаше коло 70 души, сред които и жени, и деца. Единият от пазителите на закона мотивира акцията с това, че ние сме рушители на духовните устои на руската нация. Той се оказа доста начетен и изрецитира православния Символ на вярата", е заявил Кокора.

Протестантът е изразил своето недоумение от действията на пазителите на закона и казаците. "Нашата църковна община е призната за законно вероизповедание", е посочил още той.

Баптистите смятат, че човек трябва да приема Вярата Христова в зряла възраст. В другите големи течения, например православие и католицизъм, обредът на кръщението (на гръцки  βάπτισμα - "баптисма") се извършва над деца.

 

Водещи новини

Още новини