Шеф на руския парламент натири министър, не работил по указите на Владимир Путин

Getty (архив)
share

Руският министър на икономиката Максим Орешкин бе изгонен от пленарната зала по време на днешния парламентарен контрол, предаде ТАСС.

Председателят на Държавната дума (долната камара на органа на законодателната власт в Москва) Владимир Володин заяви, че членът на правителството на Дмитрий Медведев не отговаряше задоволително на въпросите, зададени от депутатите. "Вие не работите по изпълнението на указите на президента Владимир Путин", каза лидерът на парламента и прекъсна контрола.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Володин има право да променя работния график на депутатите. "Това е обичайна парламентарна процедура", каза прессекретарят на държавния глава.

В обръщението си пред депутатите от Думата и Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Путин за пореден път заяви, че кабинетът трябва да предприеме мерки за подобряването на икономическото състояние на гражданите.

Орешкин в коментар на действията на Володин заяви, че председателят на парламента е реагирал емоционално. "Вероятно лидерът на Думата не бе доволен от икономическите показатели, които статистиката показа за края на миналата и началото на тази година", посочи министърът.

Водещи новини

Още новини