Владимир Путин: Рождество ни дава надежда

Getty (архив)
share

Днешният празник ни дава надежда за сбъдване на нашите мечти, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА новости.

Държавният глава се обърна към своите съграждани, които отбелязват днес Рождество Христово. "Днес е забележителен празник, който дарява на хората радост и надежди, който ни обединява около непреходните духовни ценности, традициите и любовта към ближния. Благодарение на този празник ние съхраняваме и пазим нашите народни и семейни традиции, и поддържаме нашата вяра силна", пише още в поздравителния адрес.

Президентът също отбеляза и ролята на Руската православна църква и другите християнски конфесии, които по думите му имат изключително важен принос в живота на страната. "Тези институции полагат огромни усилия и за възпитанието на младежта, и за конструктивния диалог между различните вероизповедания в страната ни", допълни той.  Путин по традиция снощи посети манастир край Москва и подари на обителта икона на Богородица.

Руснаците, сърбите, черногорците и други православни народи отбелязват Коледа на 7 януари. Техните църкви са запазили стария (Юлиански) календар. Българската и румънската празнуват Рождество Христово по Григорианския календар – на 25 декември.

Водещи новини

Още новини