Президентът на Татарстан: На Русия й трябва цар Путин

share

На Русия е необходим цар и това трябва да бъде Владимир Путин, каза президентът на руската автономна република Татарстан Рустам Миниханов, пише газета.ру.

Ръководителят на южната автономна република на среща с местни медии поясни: "Царят е мъжествен човек, който отговаря за страната. Такъв точно е премиерът на Русия Путин. Той толкова е направил за нашия край, че ще бъде срамно, ако не бъде избран за държавен глава." Думите на президента бяха отговор на изказване на претендента за държавен глава – Михаил Прохоров. Милиардерът по-рано каза, че страната трябва да бъде водена от мениджър.

Миниханов се аргументира, че останалите кандидати, регистрирани за вота на 4 март, нямат качества да бъдат царе. Кандидатът на комунистите Генадий Зюганов бил прекалено стар, претендентът на социалистическата формация "Справедлива Русия" Сергей Миронов няма опит, а ексцентричният националист Владимир Жириновски, "ако стане президент ще поведе страната към пропаст. Заради това трябва да гласуваме за Путин", допълни президентът на Татарстан.

Водещи новини

Още новини