Руски депутат за новото отравяне на Острова: Има нещо гнило в Обединеното кралство

Getty (архив)
share

Има нещо гнило в Обединеното кралство, написа руският депутат Алексей Пушков в социалната мрежа "Вконтакте".

С тези думи законодателят от Съвета на федерацията (долната камара на парламента в Москва) коментира новия случай на отравяне във Великобритания. Мъж и жена бяха намерени в кома в южния английски град Еймсбъри, който се намира на 11 километра от Солбсъри, където в началото на март 2018 г. бяха открити в безсъзнание бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал. Причината за тяхното състояние бе интоксикация с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Лондон смята, че зад случая Скрипал стои Москва. Русия категорично отрича да има нещо общо с това.

"Солсбъри ми прилича на прокълнато място. Още двама души бяха отровени с неизвестно вещество. Вероятно този случай ще даде нова сила на русофобската истерия на Острова", написа още Пушков.

Малко по-късно днес полицията в Англия заяви, че все още не може да се установи някаква връзка между второто отравяне и аферата Скрипал. "Ние ще информираме обществеността по съответните канали", заявиха от службата.

 

 

 

 

Водещи новини

Още новини