Владимир Путин към депутатите: Подкрепете Дмитрий Медведев!

gettyimages (архив)
share

Подкрепете новото правителство на Дмитрий Медведев, каза руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Днес лидерът на страната се обърна към парламентаристите от Държавната дума (долната камара на законодателната власт в Москва), които ще гласуват новия кабинет на третия президент на Русия. "Господин Медведев няма нужда от представяне. Той през годините се доказа като трудолюбив и отговорен човек. Ето защо аз ви моля да подкрепите неговата кандидатура и да осигурите приемствеността на работата на Министерския съвет", посочи стопанинът на Кремъл пред депутатите.

Според конституцията президентът на Русия след встъпването си в длъжност номинира премиер. Кандидатурата за министър-председател трябва да бъде одобрена от Държавната дума. Гласуването за Медведев ще е формално. Партията "Единна Русия", от която са излъчени двамата първи мъже в държавата има 339 представители в 450-местната камара.

Либералдемократическата партия на Русия, начело с Владимир Жириновски (40 места), обяви, че ще подкрепи кабинета. Парламентарните групи на Комунистическата партия на Руската федерация и лявата формация "Справедлива Русия" (общо 63-ма души) заявиха, че ще гласуват против.

 

Водещи новини

Още новини