Кандидатка за руски президент: Pussy Riot вече не са същите (видео)

gettyimages (архив)
share

Pussy Riot вече не са същите. Така озаглави свой клип кандидатката за руски президент и телевизионна водеща Ксения Собчак (на снимката).

Една от най-атрактивните претендентки за Кремъл публикува в профила си във Faceboоk клип. На видеото се вижда как тя танцува в компанията на двама мъже около православна църква в Москва в новогодишната нощ. Изявата на Собчак бе посрещната с възмущение и много потребители на социалната мрежа я обвиниха в светотатство, защото според тях е осквернила храма.

Да припомним, три участнички в групата Pussy Riot бяха осъдени на по 2 години затвор през 2012 г. заради пънкомолитвата си в московския храм Христос Спасител, в която призоваха Богородица да спаси Русия от Владимир Путин. По-късно присъдата на Екатерина Самуцевич бе променена на условна. Альохина и Толоникова бяха амнистирани от държавния глава на страната в края на 2013 г.

Собчак заяви, че клипът не е част от нейната кампания за президент. Руснаците ще избират стопанин на Кремъл на 18 март. Освен на сегашния руски лидер Централната избирателна комисия в Москва на този етап е получила над 60 заявки.

Водещи новини

Още новини