Руски вестник: Какво ще предложи народният кандидат?

gettyimages (архив)
share

Руският вестник "РосБизнесКонсалтинг" пише за бъдещата президентска кампания на руския президент Владимир Путин в статия, озаглавена, "Какво ще предложи "народният кандидат"?

Позовавайки се на свои източници, изданието посочва, че това ще са въпросите, свързани с младежта, майчинството, демографията, социалните проблеми. "Хората, кадрите, бъдещето - младежта и новото поколение", това са според един от събеседниците на вестника, близък до Кремъл, главните теми на бъдещата кампания на Путин. Мнението му споделя и източник от правителството на Дмитрий Медведев.

Властите наистина започнаха да отделят голямо внимание на проблемите, които вълнуват младите, след митингите от 26 март, организирани от опозиционера Алексей Навални, в които се включиха много хора, пише вестникът. Президентът реагира и през лятото участва в много събития, свързани с децата и младите хора. В края на май той се срещна с ръководители на най-големите руски компании за анимационни филми, после връчваше паспорти на ученици, посети младежкия лагер "Артек" и младежки форум, проведе открит урок.

Бизнес изданието "Ведомости", цитирано от БТА, пише за вчерашното обявяване на кандидатурата на Путин и цитира експерта Глеб Павловски, че като политически ход то е прозвучало някак неуверено, изглеждало е твърде показно, дори от гледна точка на съветските правила за тържествени мероприятия. "Концерт на хора със стари лица, номинални работници от неубедителния ГАЗ в ролята на авангард на пролетариата". Освен това политологът изтъкна като минус факта, че на една среща с млади хора Путин казва, че ще има предвид молбата им да се кандидатира, а след два часа казва, че ще го направи. "Явно е помислил, докато е летял в самолета. Това изглежда комично", смята експертът.

Водещи новини

Още новини