Тийнейджър простреля 4-ма души в училище край Москва (обновена+видео)

gettyimages (архив)
share

Четирима души пострадаха след като тийнейджър откри огън в училище в руския град Ивантеевка, близо до Москва, предаде РИА Новости.

Десетокласникът внесе огнестрелно оръжие в сградата на образователната институция извика "Дойдох, за да умра" и започна да стреля в тавана. После той нападна провеждащата час учителка. Тя освен получената прострелна рана отнесе и много удари. Пристигналите на мястото на инцидента полицаи арестуваха възпитаника на училището. Жената бе настанена в местна болница в критично състояние. За живота на останалите пострадали – три деца на възраст между 13 и 15 години, няма опасност. Полицията изключи вероятността да става дума за атентат. "Нашата версия са лични мотиви", заяви говорител на разследването.

Междувременно стана известно, че нападателят се казва Михаил. Тийнейджърът има акаунт в руската социална мрежа "Вконтакте" под името Майк Клиболд. Стрелец е взел фамилното на един от нападателите в американското училище "Колумбайн", в щата Колорадо, извършено на 20 април 1999 г. Дилън Бенет Клиболд. Той заедно с Ерик Харис е отговорен за убийството на 13 души.


Водещи новини

Още новини