Русия: Най-новият британски боен кораб е лесна мишена

gettyimages
share

Най-новият новият боен кораб на британския военноморски флот "Кралица Елизабет" е лесна мишена, заяви официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, предаде РИА Новости.

Високопоставеният служител на силовото ведомство в Москва отговори задочно на военния министър на Обединеното кралство Майкъл Фалън. Той наскоро пред лондонския вестник "Дейли телеграф" заяви, че руснаците ще завидят на Великобритания заради "Кралица Елизабет".

"Думите на господин Фалън за превъзходството на британския самолетоносач показват най-малкото некомпетентност. От този кораб самолетите може да излитат само когато около него има плътен кордон от други надводни и подводни плавателни съдове. "Кралица Елизабет" е много красив и това го превръща в лесна мишена", коментира Конашенков.

"Кралица Елизабет" бе пуснат на вода на 26 юни. На борда му може да бъдат разположени до 70 самолета и хеликоптера. Корабът е дълъг 280 метра и е кръстен на английската кралица Елизабет I, управлявала страната от 1558 до 1603 г.

Водещи новини

Още новини