Руски комунист: Идва нов фюрер

gettyimages (архив)
share

В страната съществува реална опасност да се появи нов фюрер, каза председателят на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Генадий Зюганов, предаде ТАСС.

Лидерът на крайнолявата политическата формация отправи предупреждение към правителството в Москва. "Ако в кабинета не бъдат направени персонални рокади в ключовите министерства, с икономически ресори, народът ще обеднее напълно", заяви той. "Над 40 млн. наши съграждани едва свързват двата края, а вие се готвите за празнуване на 100-годишнината на Октомврийската революция", категоричен бе комунистът. "Вие не работите и икономическите трудности ще доведат до политическа криза, а оттам и идването на нов фюрер", категоричен бе водачът на КПРФ.

Изказването на Зюганов бе разпространено на фона публикацията на социологическо проучване за нагласите на руснаците. Изследването показва рязък спад в популярността на премиера Дмитрий Медведев за една година. Дейността на министър–председателя през април е била одобрявана от три на сто от анкетираните, през май 2016 г. работата на Медведев е била харесвана от 14 % от участниците в подобно допитване.

Водещи новини

Още новини