Кремъл: Отрицателните последици от агресията в Сирия са неизбежни

Getty Images/Guliver
share

Руският президент Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия положението в Сирия след атаката на САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Състоя се подробно обсъждане на ситуацията, създала се в Сирия след нанесения от САЩ ракетен удар", каза Песков.

"Действията на Вашингтон отново бяха определени като акт на агресия, противоречащ на международното право", заяви той.

По думите му "на съвещанието е била изразена сериозна тревога във връзка с неизбежните отрицателни последици от подобни агресивни действия за общите усилия в борбата с тероризма".

"Също така беше изразено съжаление заради вредата за двустранните руско-американски отношения, нанесена от извършените удари срещу обекти в Сирия", каза Песков.

Според него са били "обсъдени и различни въпроси, свързани с продължаването на операцията на въздушно-космическите сили на Русия за поддържане на антитерористичните действия на въоръжените сили на Сирия".

В съвещанието са участвали министър-председателят Дмитрий Медведев, председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, ръководителят на администрацията на Кремъл Антон Вайно, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, министърът на отбраната Сергей Шойгу, вътрешният министър Владимир Колоколцев, директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, както и специалният представител на президента по въпросите на опазването на околната среда, екологията и транспорта Сергей Иванов, пише БТА.

Водещи новини

Още новини