Владимир Жириновски: От март 2018 г. започвам да коля и беся от Кремъл

gettyimages (архив)
share

През следващия март влизам в Кремъл и започвам да коля и беся, каза водачът на Либералнодемократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, пише газета.ру.

Политикът, който е известен с крайните си възгледи и изказвания, нападна активистката от партията на премиера в Москва Дмитрий Медведев "Единна Русия" Ирина Пушкина по време на днешно заседание на Държавната дума (долната камара на федералния парламент). "Членове на тази политическа формация се опитаха да окажат натиск върху наш депутат в малкия град до столицата на нашата родина – Руза. Това е подло и нахално. Вие всички сте корумпирани", обърна се Жириновски към законодателите от мнозинството. През март 2018 г. влизам в Кремъл и започвам да коля и беси, заяви той и напусна пленарната зала. Водещият заседанието зам.-председателят на парламента Сергей Неверов предложи депутата за наказание.

Руснаците ще избират президент през 2018 г. Най-вероятната дата на вота е 18 март. Тогава се навършват четири години от анексията на украинския черноморски полуостров Крим. Сегашният държавен глава Владимир Путин все още не е обявил за своето участие в надпреварата за Кремъл. Към днешна дата заявки са дали Жириновски и опозиционният блогър Алексей Навални.

Водещи новини

Още новини