Руска медия: Владимир Путин ще промени тона в годишната си реч пред парламента

gettyimages (архив)
share

Президентът на Русия Владимир Путин ще произнесе днес за 13-и път годишното послание към парламента - Федералното събрание, в което ще маркира основните пътища за развитие на страната за предстоящите години, пише "Комсомолская правда".

Вестникът цитира президентския прессекретар Дмитрий Песков, който напомни за "путинската" основна ос, обединяваща досегашните послания - акцента върху социалната сфера, социалните ангажименти на руската държава. Песков обаче не разкри подробности, тъй като в Русия "съдържанието на главния документ на годината традиционно не се съобщава" предварително, отбелязва изданието.

Руската телевизия "Дожд" научи, че в посланието Путин ще припомни революцията от 1917 г., ще се изкаже с помирителен тон за отношенията със Запада, ще спомене корупцията и ще обърне специално внимание на икономиката. Путин ще промени тона, с който е говорил досега за международната политика. В предишни години руският президент прокарваше дори паралели между поведението на Запада и действията на Адолф Хитлер.

Държавният глава използваше резки думи и към Турция, но двете страни вече се помириха, а "оттогава Русия не се е сдобила с нови врагове", посочват събеседниците на "Дожд". Във връзка със 100-тната годишнина от събитията през 1917 г. в Русия ще е логично държавният глава да каже също, че революциите са недопустими, и да говори за национално помирение.

Посланието ще бъде издържано "в регистър, конструктивен към Запада" - по-специално Путин може отново да изрази надежда за нормализиране на отношенията между Русия и САЩ, прогнозират източници на "РБК".

Водещи новини

Още новини