Съпартиец на украинския президент нахока Петро Порошенко за холандския референдум

gettyimages (архив)
share

На остри критики от страна на свой съпартиец бе подложен украинският президент Петро Порошенко, предаде РИА Новости.

Депутатът от "Блока на Петро Порошенко" Мустафа Найем коментира резултатите от вчерашния референдум в Холандия, на който поданиците на Кралство Нидерландия отхвърлиха Споразумението за асоцииране между Киев и Брюксел. "Решението в Холандия е присъда за държавния глава. Той от две години има пълномощията да избира между бъдещето и миналото, но въпреки желанието на хората и собствените си декларации, се съюзи с олигарсите и избра миналото. Ето защо резултатите от допитването в Холандия не са изненадващи", написа парламентаристът в социална мрежа. Найем също заяви, че жителите на западноевропейското кралство ще съжаляват за своето решението.

Изходът от допитването бе коментиран и от президента на източноевропейската страна. "Холандците нанесоха удар по европейските ценности", категоричен бе Порошенко.

Над 60% процента от холандците вчера се обявиха срещу Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна. Сега депутатите в Хага ще трябва да подложат на гласуване документа още веднъж, определящ пътя на източноевропейската страна към Блока.

Водещи новини

Още новини