Жириновски: Да окупираме Южна Турция заради ИД

share

Известният руски политик и националист Владимир Жириновски предложи да бъде окупирана южната част на Турция, за да се пресече доставката на нефт в страната от терористите от ИД, информира Лента ру.

Според Жириновски, това е единственият начин да се прустанови потока от нефт. "Турците няма сами да променят нищо, те печелят много от случващото се. Руските, немските и обединените войски ще получат мандат от ООН, както преди години се получи в Корея. Тогава войската на ООН влезе в страната, окупира я цялата, за да я защити", поясни Жириновски, добавяйки, че президентът на Турция Реджеп Ердоган и семейството му трябва да бъде дадено на международния трибунал в Хага.

Според него и територията, контролирана от "Ислямска държава" също трябва да бъде разделена на зони на влияние. "Руските и американските войски трябва да се срещнат на брега на реките Ефрат и Тигър и така да се съединят зоните на влияние и там да няма нито един квадратен километър за терористите. Екстремистите да бъдат напълно блокирани, арестувани и след като САЩ не искат да ликвидират затвора Гуантанамо - те могат да бъдат закарани там. Това ще бъде великолепна среща. Както тази при Елба през април 1945 г", отбеляза още той.

Водещи новини

Още новини