Холандия засекрети разследването на сваления в Украйна Боинг

gettyimages
share

Холандските власти няма да разсекретяват документи, свързани с разследването на катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна през юли миналата година. Това съобщи телевизия Ер Те Ел, цитирана от ТАСС.

Няколко медии поискаха от министъра на сигурността и правосъдието на Холандия Ард ван дер Стьор в съответствие със закона за свободен достъп до информация да бъдат оповестени всички данни за трагедията, потресла холандското общество. В отговор министърът посочи, че макар самолетната катастрофата действително да е оказала сериозно влияние върху гражданите, "секретността е по-важна в случая". Над 500 документа, свързани с катастрофата, бяха публикувани в Холандия през април, след като няколко медии поискаха властите да разсекретят данните. Част от информацията обаче остана недостъпна.

Пътническият "Боинг-777" на малайзийските авиолинии, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на 17 юли м.г. в Източна Украйна. Загинаха всичките 298 души в самолета. От тях 193 бяха холандци.

Водещи новини

Още новини