Русия нищи социалните мрежи за гей-пропаганда

gettyimages
share

Руската федерална служба за надзор на комуникациите и информационните технологии се обърнала към организацията "Млада гвардия" (подразделение на партията на Владимир Путин и Дмитрий Медведев – "Единна Русия") да проведе експертиза дали в социалните мрежи не се пропагандират нетрадиционни сексуални отношения, предаде РИА Новости.

Регулаторният орган по този начин е реагирал на искането на депутата от горната камара на парламента Михаил Марченко. Законодателят в Съвета на федерацията е изразил своето недоволство от появяването на символика, която според него популяризира сексуалните отношения между представителите на един и същи пол сред малолетните и непълнолетните. "Засега нямаме официална молба. Ние обаче винаги сме готови да се заемем със защитата на правата на децата в световната мрежа в рамките на федералното законодателство", е заявил координаторът на "Млада гвардия" Кирил Гринченко.

По думите на активиста, ако експертизата докаже, че иконките сеят гей-пропаганда, срещу социалните мрежи могат да бъдат предприети съответните правни действия.

Водещи новини

Още новини