Путин: Никой да не храни илюзии, че може да получи военно превъзходство над Русия

share

Русия винаги ще намери адекватен отговор на всеки натиск отвън, заяви днес президентът й Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той говори на тържествения концерт по случай Деня на защитника на човечеството, който страната отбелязва на 23 февруари. "Никой не трябва да храни илюзии, че е възможно да получи военно превъзходство над Русия, да оказва какъвто и да е натиск върху нея . . . Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, организирано, професионално и мъжествено, да изпълняват най-трудните нестандартни задачи, както подобава на закалена, боеспособна съвременна армия, която съхранява своите традиции и воинския си дълг", подчерта руският президент, предаде БТА.

Той посочи, че успешно се изпълнява мащабна програма за превъоръжаване на армията и флота, включително за усъвършенстване на системата за въздушно-космическа отбрана и на ядрените сили. "Това е гаранция за глобалния паритет", каза държавният глава. Няма съмнение, че при всички обстоятелства тази програма ще бъде изпълнена, увери Путин.

Говорейки за предстоящото честване на 70-годишнината от победата над нацизма, той отново отбеляза решаващия принос на Съветската армия в неговия разгром."Това е наша победа, наша история, която ние ще браним от лъжи и забрава", каза той.

Водещи новини

Още новини