Лидер на проруските сепаратисти в Украйна: Минаваме в атака

gettyimages
share

Нашите части могат да преминат в настъпление по три направления, заяви лидерът на непризнатата Донецка народна република в Източна Украйна Александър Захарченко, предаде Би Би Си.

Водачът на отцепниците допълни, че той няма да води преговори с представители на властите в Киев за прекратяване на огъня. "Няма да има повече примирие. Ще извършваме обмяна на пленници, защото нашите момчета, които се държат от силите на Петро Порошенко и Арсений Яценюк, трябва да бъдат освободени", заяви той цитиран от РИА Новости.

Относно плановете за воденето на военни действия Захарченко отбеляза: Ще се бием, докато не излезем на границата на Донецка област. Ако видя заплаха за нашата земя и отвъд границата, ще премахна заплахата, където и да се намира тя.

Районите около източните украински градове Донецк и Луганск обявиха едностранно своята независимост след като Крим се отдели от Киев през март 2014 г. Украинските власти започнаха операция срещу отцепниците през април. По данни на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа оттогава са загинали около 5000 души.

Водещи новини

Още новини