Путин нареди внезапна проверка на бойната готовност

share

Върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин реши да извърши внезапна проверка на бойната готовност на целия състав на войските на Източния военен окръг, съобщи на съвещание с ръководството на въоръжените сили министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

Военният министър е наредил органите за военно управление и войските да бъдат изведени на полигони, където да бъде проведена подготовка за изпълнение на възложените им задачи на контролни занятия и тактически учения.

„Особено внимание при проверката трябва да се отдели на прегрупирането на войските на големи разстояния като приоритетна задача на Източния военен окръг. Трябва да се разгърне системата за управление на материално-техническото снабдяване и медицинското осигуряване“, добави Шойгу.

Министърът каза още, че наред с внезапната проверка на войските на окръга президентът Путин е поръчал на военното министерство съвместно с Главното управление на специалните програми да осъществи проверка на редица министерства и ведомства и техните подведомствени структури, а също така на администрациите на всички области от руския Далечен изток „по въпросите на готовността за изпълнение на задачите в условия на военно време“.

Вчера руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви, че Русия може да модернизира стратегическите си ядрени сили и авиокосмическата си отбрана в отговор на евентуалното прилагане в действие на система за глобални бързи удари на САЩ.

 

Водещи новини

Още новини