Русия строи още една стена срещу Запада?

share

Руското правителство на Дмитрий Медведев разработва ответни мерки, ако Западът продължи деструктивната си политика на санкции срещу Москва, предаде РИА Новости.

Днес говорителят на президента на най-голямата по територия държава в света Владимир Путин – Дмитрий Песков подчерта, че Москва разработва различни варианти. "Нееднократно сме заявявали – Русия не е привърженик да се преговаря с езика на санкциите и не е била инициатор на налагането на търговските ограничения. Но ако нашите партньори продължат да се придържат към своята неконструктивна и дори деконструктивна политика, ние подготвяме съответните мерки", заяви той. По-рано в различни руски медии се появи информация, че Кремъл може да забрани вноса на промишлено продукция от държавите наложили санкции срещу Русия заради кризата в Украйна. Песков нито потвърди, нито отрече твърденията на журналистите.

На 7 август 2014 г. Москва спря вноса на храни и суровини от Европейския съюз, САЩ, Норвегия, Канада, и Австралия. 32-те държави въведоха по-рано наложиха ембарго за износ на продукция с двойно предназначение за Русия.

Водещи новини

Още новини