169 от телата на пътниците от малайзийския самолет са натоварени на влак

Getty Images
share

От ОССЕ съобщиха, позовавайки се на опълченците, че 169 от телата на пътниците от малайзийския самолет, който падна в Източна Украйна, са събрани от мястото на катастрофата и натоварени на влак, предаде AFP.

В момента се очаква пристигането на международни експерти.

Говорителят на ОССЕ, който информира от мястото на трагедията, не можа да отговори точно на въпроса дали влакът е все още там, пътува или вече е пристигнал в Донецк.

"Премиер-министърът" на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Бородай, цитиран от руски медии, потвърди, че т.нар. ДНР е готова да предаде черните кутии на малайзийския самолет, който се разби в Източна Украйна, на международни експерти.

"В района на катастрофата са намерени технически детайли от авиолайнера, приличащи на "черни кутии". Те се намират в Донецк, в Дома на правителството на ДНР под моя личен контрол. Те ще  бъдат връчени на международните експерти в случай на пристигането им", заяви той пред журналисти днес.

Бородай уточни, что въпросните предмети "не може да бъдат предадени на представители на Украйна, защото в този случай би било вероятно нарушение на целостта им за фалшифициране на резултатите от разследването".

Той заяви обаче, че намерените от проруските бойци предмети вероятно не са "черните кутии", предаде Интерфакс.

"Предметите, намерени от опълченците, вероятно, не са "черни кутии", каза Бородай и добави, че към мястото на катастрофат пътуват четирима украински специалисти и 17 представители на ОССЕ. Той уточни, че договореност за пристигане на роднини на загиналите засега не е постигната, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини