Русия: Ще отвърнем на санкциите

share

Русия си запазва правото да отговори на американските санкции, предаде РИА Новости.

Днес външното министерство на Москва публикува официалното си становище в отговор на наложените от администрацията на американския президент Барак Обама ограничения. От руската дипломатическа централа определиха мерките на Вашингтон като шантаж и са категорични, че Москва няма да се поддаде на изнудването и може да предприеме реципрочни мерки. В същото време авторите на документа изразяват готовността на страната към провеждането на конструктивен диалог на равна нога.

Заради кризата в Украйна САЩ късно снощи наложиха ограничения върху редица руски физически и юридически лица. Сред засегнатите компании е и оръжейният концерн "Калашников". Заради санкциите днес фондовата борса в Москва започната тръжната си сесия на червено.

В същото време ръководителят на руската Внешторгбанк Андрей Костин бе възпрян да изрази мнението с нецензурни изрази. "Заради новия закон, забраняващ използването на ненормативна лексика в медиите, не мога да изкажа мнението си с думи, които смятам за най-подходящи в този случай", каза той пред московска телевизия.

Водещи новини

Още новини