Цунамито над Одеса от климатично оръжие?

share

Климатично оръжие най-вероятно е причинило 3-метрова вълна цунами в черноморския украински курорт Одеса в края на миналата седмица, когато 6 почиващи пострадаха тежко, още 15 други са настанени в болница.

Местните медии са почти единодушни, че огромната вълна е дело на военно, но мненията се разделят дали те са руснаци или американци, пише в. "Всеки ден".

От години се говори, че както САЩ, така и Русия, Индия и няколко други държави изпробват климатично оръжие, с което предизвикват промени на времето и необичайни явления. Според една от версиите дори страшното земетресение и аварията в АЕЦ "Фукушима" през март 2011 г. е резултат именно на подобни опити.

Според очевидци водата издавала силен звук като на мотор на самолет и заляла целия одески плаж и в намиращия се на юг град Иличовск. Преди това морето било гладко като езеро. После вълната се отдръпнала и водата отново станала абсолютно спокойна. Сеизмолози твърдят, че в периода, за който става дума, не е бил засечен никакъв земен трус. Не се е потвърдила и версията за подводен взрив.

Наблизо не е имало голям кораб или подводница. Жители на пострадалия район твърдят, че подобни огромни вълни се появяват по тези места на няколко години и са в резултат от сложното взаимодействие на топли и хладни течения. Този път обаче вълната била по-силна и голяма от обикновеното.

Водещи новини

Още новини