Русия: Спецтехнологии са предизвикали войната в Украйна

gettyimages
share

Събитията в Украйна са предизвикани от намесата на ред държави, използващи специални технологии, каза руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.

На среща с членове и симпатизанти на партията Единна Русия министър-председателят на страната заяви: Ако някои държави не бяха наливали масло в огъня, не бяха помагали на превратаджиите в Украйна и не бяха използвали специални технологии, страната щеше да живее в мир. Украинците можеха да проведат свободни избори за президент и парламент, но това не стана.

Медведев обвини украинския си колега Арсений Яценюк и президента на източноевропейската страна Петро Порошенко за въоръжения конфликт и продължи: Сега цената плаща украинският народ, и Киев изпраща тежко въоръжение в Източна Украйна. Цената се плаща и от тези украинци, които вярват сляпо в западната демокрация.

Днес Владимир Путин предложи на горната камата на руския парламент да бъде отменено разрешението за използване на руската армия в Украйна. Председателят на комисията по отбрана в Съвета на федерацията Виктор Озеров изрази готовността на колегите си да подкрепят предложението на президента.

Водещи новини

Още новини