Украинският външен министър иска по-строги санкции на Запада срещу Русия

share

Украинският външен министър Андрей Дешчица иска Западът да наложи по-строги санкции на Русия, става ясно от интервю на Дешчица в днешното издание на германския вестник "Велт".

Интервюто е по повод предстоящото посещение на украинския външен министър във вторник в Берлин за среща с германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер.

Дешчица посочва, че санкциите трябва да насочени срещу определени икономически сектори като например банковата област. Той подчертава, че е важно да се наложат "превантивни санкции", така че Русия да не може да причини още по-големи вреди.

Украинският външен министър за пореден път отхвърли участието на представители на проруските сепаратисти в международните преговори с участието на САЩ, Русия и Европейския съюз за кризата в Украйна. "Не бива да се разговаря с хора, които са въоръжени и се държат като терористи", посочва Дешчица, който смята, че и Русия няма място около масата за преговори. "Не е работа на Русия или на други държави да обсъждат вътрешните работи на Украйна", казва външният министър.

Той настоява Германия да се намеси по-решително за решаването на конфликта в Украйна. "Ако германските политици не искат да носят отговорност за дестабилизирането на региона, Берлин трябва да заеме по-категорична позиция към Русия", заявява украинският външен министър. Той предупреждава, че Москва "няма да се задоволи с Луганск и Донецк".

Водещи новини

Още новини