Нови жертви в Славянск: Загинали са четирима от МВР

Getty Images
share

В град Славянск, Донецка област, където се води сражение с терористи, са загинали четирима служители на вътрешното министерство, около 30 са ранени, предаде УНИАН.

„Тактиката на нападателите е да се защитават с жив щит от местното население. Освен това местни жители съобщават, че нападателите масово обстрелват и палят домове. Има жертви сред местното население. В момента сражението продължава”, се казва в съобщение на пресцентъра на МВР на Украйна.

В централната болница на украинския град Славянск са приети седем души с наранявания. Сред тях има момиче с огнестрелна рана в главата, направена от снайпер, което е починало. По непотвърдена информация момичето е отишло на терасата на дома си, когато е било улучено, предаде „Первий канал”.

Междувременно, от щаба на „опълченците” в Славянск съобщиха, за 15 ранени след началото на новата фаза от операцията, която днес се провежда в предградието на града - Семьоновка. Освен това, активистите съобщиха за жертви сред цивилното население.

Медицински източници пък обявиха, че мъж на 40 години е в тежко състояние.

Днешният щурм на силите за сигурност е станал от няколко страни едновременно, като в него не е използвана авиация, а само бронирана техника. Има информация, че силите за сигурност са нападнали пропускателен пункт, на който е имало местни жители.

Водещи новини

Още новини