Бокова: Сътрудничеството с Русия е ключово за ЮНЕСКО

Булфото
share

Сътрудничеството с Русия в областта на науката, културата и комуникациите е от ключово значение за ЮНЕСКО, подчерта генералният директор на организацията Ирина Бокова, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Тази оценка беше направена в Москва на тържествено събрание на комисията на Руската федерация за връзките с ЮНЕСКО, посветено на 60-ата годишнина от приемането на СССР в тази организация.

Бокова подчерта, цитирана от БТА, че Русия е лидер в областта на насърчаване на образованието. Генералният директор постави акцент и върху научното сътрудничество на Русия и ЮНЕСКО, обхващащо множество области, от нанотехнологиите до дейностите на езерото Байкал.

Бокова припомни, че в Русия има много обекти, които са включени в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО и че нейната организация подкрепя държавния руски музей Ермитаж.

Генералният директор на ЮНЕСКО подчерта, че множество руски мислители, писатели, художници и композитори имат принос за културното наследство на международната организация и изрази благодарност на руското правителство, руските учени и руския народ за приноса им към усилията за съхраняване на световното наследство.

Водещи новини

Още новини