Сблъсъците в Украйна взеха две жертви (обновена+видео)

gettyimages
share

Майор от украинската армия бе застрелян от руски военен в Крим, предаде УНИАН.

По данни на медията военният, който не се е заклел във вярност към Москва след едностранното преминаване на черноморския полуостров към Русия, е бил отвлечен късно снощи. След това майорът е бил зверски пребит и застрелян с два куршума. Тялото на украинския военен все още се намира в поделението, допълва медията.

За друг инцидент съобщава ИТАР-ТАСС. Късно снощи пред руска база са се появили десетина души, които са замервали портала на поделението с камъни на мястото на инцидента е бил изпратен изпратен патрул от военни и служители на МВР. При появата на въоръжените служители нападателите са избягали. Малко по-късно дежурният по поделение е получил сигнал за проникване в общежитието на базата, намиращо се на около 100 метра от поделението. При сблъсъците единият от нападателите е пострадал и по-късно починал от раните си

Смъртта на украинеца е поредният епизод от вълната на насилие, обхванала източноевропейската страна. Източна Украйна вече втори ден е обхвана от проруски демонстрации. Днес агенция Интерфакс съобщи, че активисти, искащи присъединяване към Русия са превзели административни сгради в източните градове Донецк, Харков и Луганск. При сблъсъците са пострадали най-малко 9 души. По данни на руски медии демонстрантите в Луганск са взели оръжие от арсенала на службата за сигурност. По данни на РИА Новости част от сградите са напуснати.

Водещи новини

Още новини