Путин: Кризата в Украйна не е по вина на Русия

Getty Images/Guliver
share

Кризата в Украйна има вътрешен характер и не е възникнала по вина на Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност на Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

"Разбира се, не можем да оставим без внимание всички събития около Украйна, Крим и всичко касаещо този възникнал сложен проблем. Искам да подчертая: тази криза не възникна по наша вина, но ние така или иначе сме въвлечени в нея", заяви Путин.

"Искам да отбележа, че това е преди всичко вътрешна за Украйна криза. Нека помислим как да изграждаме отношенията си с нашите партньори и приятели в Украйна и с другите ни партньори в Европа и САЩ", предложи Путин на участниците в заседанието.

В заседанието участваха премиерът Дмитрий Медведев, шефът на администрацията на Кремъл Сергей Иванов, председателят на  парламента Сергей Наришкин, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, заместникът му Рашид Нургалиев,  министрите на вътрешните работи Владимир Колоколцев, на външните работи Сергей Лавров и на отбраната Сергей Шойгу, ръководителите на Федералната служба за сигурност Александър Бортников и на външното разузнаване Михаил Фрадков, както и постоянният член на съвета Борис Гризлов.

Водещи новини

Още новини