77 убити в Киев за три дни (обновена +гледайте на живо тук)

Getty Images/Guliver
share

577 души са потърсили медицинска помощ от началото на сблъсъците в Киев. От тях са хоспитализирани 369, съобщи министерството на здравеопазването на Украйна, цитирано от Интерфакс. В същото време ведомството посочва, че броят на загиналите в хода на размириците се е увеличил до 77 души.

За последните 24 часа медицинска помощ са потърсили 132-ма души, 82-ма от които са били хоспитализирани.

Протестиращите в Киев освободиха днес военнослужещите от вътрешни войски, които бяха взети за заложници вчера от радикално настроени демонстранти на площад Независимост, съобщи ИТАР-ТАСС.

Освобождението им стана със съдействието на редица опозиционни парламентаристи.

Не всички протестиращи обаче бяха съгласи с освобождаването на бойците, отбелязва агенцията. Когато пристигна автобус, който да ги вземе, той беше обкръжен от над сто демонстранти. Някои от тях предлагаха военните да бъдат разменени срещу задържани от правоохранителните органи активисти. Депутатите и мнозинството от протестиращите направиха "жив коридор", през който бяха изведени военнослужещите.

Вчера участници в протестите успяха да пробият кордона на правоохранителните органи на площад Независимост и взеха в плен между 60 и 70 военнослужещи от вътрешни войски.

Медиите отбелязват, че мнозинството от тях са курсанти от Института на вътрешните войски и според очевидци са на възраст
между 18 и 20 години.

Водещи новини

Още новини