Юлия Тимошенко предложи дебат на украинския президент

share

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко покани президента на страната Виктор Янукович на публичен дебат, пише Газета.ру.

Осъдената на седем години затвор опозиционна лидерка поиска заедно с държавния глава да обсъдят кризата в страната. "Обръщам се към Виктор Янукович: Ако той иска обществена дискусия аз съм готова за конструктивен диалог за излизане от кризата", посочи шефката на партия Баткившчина.

Тимошенко също подчерта, че за нея няма значение къде и в какъв формат ще се проведат разговорите и дали дискусията ще има връзка с предсрочни избори. "Възможно е дебатите да се проведат чрез видеоконферентна връзка. Имам такова оборудване в болничната стая", допълни тя. След като бе осъдена Тимошенко за подписване на неизгодни сделки за доставка на руски газ през 2011 г. влезе в затворническа болница.

Лидерът на Украинския демократически алианс за реформи (УДАР) Виталий Кличко вчера бе поканен от президента на телевизионен дебат. По-късно спортистът заяви, че ще говори с Янукович, когато държавният глава подаде оставка.

Водещи новини

Още новини