Политолог: Путин е скрит гей

Getty Images/Guliver
share

Нова скандална биография на руския президент Владимир Путин го представя като травматизиран човек и спекулира, че може би е скрит гей, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Книгата "Путин" е дело на московския политолог Станислав Белковски и излиза на немски език. Според нея любовната афера на руския държавен глава с бившата шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева е измислена от пиарите му. Биографията твърди, че сексуалният живот е чужд на 61-годишния политик, който вероятно бил скрит гей.

Белковски твърди, че ключът за разбирането на Путин е в детството му. Малкият Володя израсъл на практика без баща и без любов и грижа и бил мрачно дете. Той бил роден в семейство на алкохолик 2 г. преди официалната му рождена дата. Майка му уж заминала за Грузия, за да може да го изпрати при роднини в Ленинград, които станали официалните му родители.

Белковски пише също, че животът на Путин е преминал в търсене на "сурогатно семейство". Борис Елцин бил сурогатният му баща, а олигархът Роман Абрамович, който е сирак, станал негов сурогатен брат.

Авторът нарича Путин "дълбоко самотен политик", който предпочита животните пред хората. Снимките с тигри и мечки, които го представяли като мачо, не били драматургия. Той по природа отбягвал хората. Най-близките му приятели били лабрадорът Кони и българското овчарско куче Бъфи.

Белковски сочи, че пиарите на Кремъл непрекъснато измисляли истории за сексуалните му подвизи, включително и за връзката му с Кабаева. През 2000 г. президентът заболял сериозно и за да се скрие това, понякога го замествали с двойник.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков коментирал, че твърденията на Белковски са напълно безпочвени. "Както казваме в Русия, те са пълна глупост", посочил той.

Според сп. "Шпигел" руските издателства бягали като дявол от тамян от книгата. Смята се, че авторът има могъщи покровители в спецслужбите. "Шпигел" смята книгата за "евтина любителска психология", а Белковски за умел манипулатор.

Водещи новини

Още новини