Пак се биха в Киев (обновена)

share

Нови сблъсъци белязаха протестите срещу правителството в Киев, предаде РИА Новости.

Силите на реда употребиха сила срещу демонстрантите, която били излезли на площад Европейски. Интригуващите са извадили човек от кола, за когото се твърди, че е бил служители на службите за сигурност и следял протестиращите. Милиционери се опитали да стигнат до автомобила, но привържениците на опозицията бяха преградили пътя на служителите. Размяната на реплики е прераснала в бой. Милицията е употребила палки и сълзотворен газ. По данни на агенцията протестиращите са отговорили също със сълзотворен газ и пиратки. Няма данни за броя на пострадалите. След преговори между двете страни колата бе пусната да напусне мястото на сблъсъците.

Страната от няколко дни е разтърсвана от протести. На 21 ноември 2013 г. правителството на Николай Азаров обяви, че страната му прекратява подготовката за подписването на споразумението на асоцииране с Европейския съюз.

По време на сблъсъците председателят на парламента Владимир Рибак заяви, че Украйна не смята да влиза в проектирания от Русия митнически съюз.

Водещи новини

Още новини