Путин: Берлускони нямаше да има проблеми с правосъдието, ако беше хомосексуалист

share

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони нямаше да си има проблеми с правосъдието, ако беше хомосексуалист, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

В своето изказване пред Международния дискусионен клуб "Валдай" Путин обясни тези проблеми с успехите на Кавалера сред жените. "Съдят Берлускони, защото живее с жени", отчете той. Този коментар на Путин предизвика смях у аудиторията.

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че химическият арсенал на режима в Сирия е алтернатива на ядрения на Израел, предаде Франс прес.

"Искам само да припомня как се появи това химическо оръжие: като алтернатива на израелското ядрено оръжие", каза Путин в изказване пред участниците в Международния дискусионен клуб "Валдай".

Той отбеляза, че Израел има такова технологично превъзходство, че не се нуждае от ядрено оръжие. Въпросът за неразпространението на оръжията за масово унищожение остава актуален и дори става още по-актуален, подчерта руският президент.

Той призова за превръщането на някои региони и по-конкретно на Близкия изток в зони, свободни от ядрено оръжие. Използването на сила срещу Сирия би било удар по световния ред, а не по тази страна, и би било нарушение на международното право, предупреди Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той изрази възмущение, че западните страни не знаят отговора на въпроса какво ще правят, ако след тяхна евентуална намеса в Сирия, властта в страната попадне в ръцете на екстремисти.

Водещи новини

Още новини