Снеговалежите в Москва биха рекорда за последните 130 години

share

Властите в Русия продължават да се борят с последиците от рекордните снеговалежи, затрупали столицата Москва. Според данните на службите, по московските улици са се изсипали повече от 300 хиляди кубически метра.

За почистването на преспите са ангажирани хиляди машини. Взети са мерки за почистване покривите на жилищни и нежилищни сгради.

Метеоролозите коментират, че времето се нормализира, като температурите са между 2 и 4 градуса, като по-късно днес се очаква да паднат до нулата.

Рекордните валежи започнаха още в четвъртък. В петък вечерта мокрият сняг премина в леден дъжд. Властите подчертаха, че снеговалежите от последните два дни са най-обилните от 130 години насам.

Съвсем естествено, при подобна метеорологична обстановка силно затруднено беше движението по московските улици. До огромни задръствания обаче не се стигна. Нарушена беше работата и на летищата Внуково, Шереметиево и Домодедово, но към момента се стабилизира. Въпреки това, все още има задържани полети, показват електронните табла, съобщава РИА Новости.

Водещи новини

Още новини