Нова Зеландия спира зеления коридор с австралийския щат Виктория

share

Нова Зеландия спира от днес полетите без карантина от австралийския щат Виктория след появата на огнище на коронавируса, предаде Франс прес. Това е четвъртото спиране на този зелен коридор, откакто той бе отворен през април.

Новозеландските власти признаха, че решението е проява на предпазливост, след като в Мелбърн бяха регистрирани девет нови случая на Ковид-19. Всички те са свързани с хотел, където се настаняват пътниците, пристигащи от чужбина и поставени под карантина.

Австралия планира да ваксинира всички желаещи до края на 2021

Градът, който по-рано бе най-тежко засегнатият от коронавируса в Австралия, засилва епидемиологичните ограничения, отбелязва Асошиейтед прес.

Маските стават задължителни на закрито, събиранията по домовете се ограничават до петима души, а събиранията на открито - до 30 участници, обяви и. д. премиерът на щата Джеймс Мерлино. Ограниченията ще останат в сила до 4 юни.

Новозеландският министър за борбата срещу Ковид-19 Крис Хипкинс уточни, че спирането на полетите ще влезе в сила днес в 20:00 часа по Гринуич (22:00 часа българско време) за поне 72 часа.

Правителството осъзнава, че това спиране ще попречи на пътниците, подчерта той.

Този въздушен "балон за пътувания" бе пуснат на 18 април - близо 400 дни, след като двете страни затвориха международните си граници заради пандемията.

Нова Зеландия възстановява "балона за пътувания" до Австралия

Полетите между Нова Зеландия и Западна Австралия, както и за Нов Южен Уелс са прекратени от няколко дни. Всички огнища на Ковид-19, появили се в Австралия, досега са обвързани с хотели, в които пристигащи от чужбина са поставяни под карантина, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини