Подновяват търсенето на боинга

Getty Images
share

Малайзийското правителство обяви, че подновява търсенето на боинга на Malaysia Airlines и няма да се откаже, докато не го намери, предадоха информационните агенции. Не можем и няма да спрем, докато не го открием, заяви министърът на транспорта Хишамудин Хюсейн по повод навършилите се вчера 100 дни от изчезването на машината, пътувала за Пекин с 239 души на борда.

Изявлението на министъра дойде след критики за протичането на издирвателната операция, особено от близките на пътниците.  Издирването ще продължи с участието на Китай, Австралия и страните от АСЕАН.

В четвъртък седем семейства на пасажери от изчезналия самолет получиха по 50 000 долара обезщетение от застрахователите на Malaysia Airlines. Застрахователите уточниха, че окончателните суми за обезщетенията ще бъдат определени едва когато приключат издирвателните операции, пише в. "Монитор".

Междувременно новозеландски пилот обяви, че изчезването на малайзийския самолет не е инцидент.

Юън Уилсън, който прекарал месец в разследване на случилото се с полет 370, подготвя книга за мистерията с боинга, в която заявява, че изчезването на летателното средство е добре обмислено и изчислено. Книгата проследява живота на 239-те пътници, намирали се на борда на самолета.

Авторът пътувал за Малайзия, за да проведе интервюта с близките на изчезналите пасажери, както и с местните власти. Пилотът не споделя пред медиите отговора кой е виновен за трагедията. Той препоръчва незабавна промяна на мениджмънта на компанията, чиято собственост е самолетът.Книгата на Уилсън, написана съвместно с журналиста Джеф Тейлър, обещава да шокира с разкритията си читателите.

Водещи новини

Още новини